Pui prajit korean

de InvatsaBucataresccom in Pui, 3 Noi 2014 | 9091 vizualizari

 

Aceasta rețeta am încercat-o de curând, dar am dat greș în privința sosului. De ce am greșit? Pentru ca nu m-am documentat serios în privința sosului gochujang. După cum spuneam, eu reproduc rețete și bucătarul care a postat rețeta a spus ca acel sos, gochujang, este făcut din semințe de soia. Nu este adevărat! Baza sosului sunt ardeii iuți, la care se adaugă și puțin sos de soia. In orice caz, am fost la 3 marketuri asiatice și am întrebat de sosul gochujang, explicând ca este făcut din semințe de soia; evident ca nu am găsit ceea ce cautam. Am încercat sa îl reproduc și nu a ieșit cum ma așteptam. Acum sa nu înțelegeți ca a fost un eșec total, ci doar altceva decât rețeta originala. Iata rețeta...

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 6 lingurițe praf copt
  • 300g făină de orez
  • 50 grame făină grâu
  • 2 lingurițe boabe de susan
  • 1 linguriță pasta gochujang ( substitut – amestecați 1 linguriță de fulgi de ardei uscat cu 1 linguriță de sos de soia)
  • 1 linguriță miere
  • 2 lingurițe ulei de semințe de susan
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 fir de ceapa verde pentru ornament
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit korean:

Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc de faina de orez se poate folosi amidon de porumb. Tot acest amestec este folosit pentru a extrage umezeala din carne și de a o ajuta sa devina crocanta.

Într-un alt castron se pune restul de faina de orez, puțin  praf de copt și cu faina de grâu, se amesteca și se adaugă apa ( circa 300ml ) pana se face un aluat subțire ca pentru clătite.

Într-o tigaie se adaugă ulei vegetal și se încinge pana în momentul în care, dacă puneți 2-3 picături de aluat, el se ridica imediat. Pulpele deja acoperite cu strat din primul mix se acoperă cu aluatul descris mai devreme și se prăjesc pana când sunt rumene, de obicei cam 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie cu prosoape de hârtie, pentru a extrage uleiul în exces. Nu va fie frica, va promit ca vor fi crocante indiferent dacă aveți sau nu prosoape de hârtie.

Sosul:

Se călesc usturoiul și ceapa pana sunt un pic rumene și se adaugă sucul de roșii, pasta gochujang, uleiul de semite de soia, mierea, semințele de soia și se fierb 3-4 minute la foc mic

Nota: Îmi cer scuze pentru poza incerta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit korean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit by Jamie Oliver